Vraag en antwoord

Waarom Qualis?

Qualis is opgericht met als doel onafhankelijk, objectief , onpartijdig en met functionele kwaliteitsmetingen de branche te professionalisering. Qualis is;
  • Opgericht zonder initieel commercieel doel.
  • Geheel onafhankelijk. Qualis is ook geen onderdeel van een concern.
  • Niet verbonden aan adviseurs, schoonmaakbedrijven, opdrachtgevers, leveranciers of intermediairs.
  • Uiteraard mag u gebruik maken van de naam Qualis in uw offertes. Wij kunnen ons voorstellen dat het uw professionaliteit en objectiviteit ten goede komt als u aangeeft uw kwaliteit te laten beoordelen door een onafhankelijke expert. Wij vragen u wel vooraf eenmalig een aanvraag te doen voor de toestemming.

Wat doen we anders?

  1. Qualis heeft geen enkel commercieel belang bij de uitkomst van een kwaliteitsmeting. Hierdoor borgen wij objectiviteit.
  2. Qualis heeft vastgelegd dat we geen her-metingen verplichten of zelfs doen.
  3. Qualis heeft geen betaalde adviserende rol bij haar opdrachtgever zodat er geen commercieel belang is om op het meetresultaten te sturen.
  4. Qualis werkt met een objectief zeer functioneel meetsysteem.
  5. Qualis werkt uitsluitend met objectieve, onafhankelijke, vakkundige en gelicenseerde auditors.
  6. Qualis werkt niet met contracten. Iedere meting wordt als een separate aanvraag gezien.

Hoe werkt het meten?

Het werkprogramma is de basis is voor iedere meting. Er wordt dus strikt gecontroleerd of de werkzaamheden uitgevoerd zijn zoals afgesproken met de opdrachtgever. Er wordt nu alleen visueel gecontroleerd op het eindresultaat. Qualis bekijkt desgewenst ook de werkwijze in de uitvoering die naar de uitkomst van de meting leidt. Dan heb je echt inzicht. Bij Qualis worden fouten gewogen in de beoordeling waardoor het stoffige roostertje minder negatieve impact heeft dan de smerige toiletpot. Dan krijg je een echt beeld van de kwaliteit. De rapportage is een correcte afspiegeling van de realiteit/kwaliteit en die u handvatten biedt om te gaan sturen in de processen. De resultaten zullen in de vorm van onze rapportage direct na de meting online voor u zichtbaar zijn. Alleen de partij die Qualis heeft ingehuurd ontvangt toegang tot de rapportage. De meting zal uitgevoerd worden op een verantwoorde representatieve steekproef. Naast de reguliere kwaliteitsmetingen kunt u uiteraard ook bij Qualis terecht voor bijvoorbeeld; Proces-analyse, Nulmetingen, belevingsonderzoek, enquêtes.

Zijn onze auditors bijzonder?

Alle auditors hebben een contract ondertekend waarin alle richtlijnen en voorwaarden van onafhankelijkheid en objectiviteit zijn omschreven. Na een gedegen opleiding en/of opgedane werkervaring worden zij opgeleid en getoetst tot volwaardig auditor. Voor ons meetsysteem is vakkennis wel absolute noodzaak. Geen enkele auditor zal metingen verrichten bij opdrachtgevers waar enige functionele band mee is of een vorm van relatie bestaat die de objectiviteit zou kunnen beïnvloeden. Ook dit is opgenomen in de overeenkomst. De auditors zijn herkenbaar en zullen altijd een badge dragen met naam, functie en Qualis-logo.